En skov fuld af bedeflag. Filmprojekt i Bhutan

Efter 5 dages optagelser i Thimpu og på National Biblioteket er vi begyndt interviewrækken. Vi  interviewer munken Mynak Trulku. Trulku, betyder at han er en reinkarnation. Vi talte om bibliotekets hellige tekster, der opfattes som om de har en iboende magisk kraft. Et Bibliotek med hellige tekster har  flere altre og er indviet som helligdom. Udover en film om religionen, så arbejder vi på et program om skolegangen i Thimpu.

Det smarteste vi har gjort er at samarbejde med Kinley, en lokal Fotograf og videoproducer i Thimpu. Kinley hjælper os med at finde personer og i dag har vi kørt i 8 timer for at køre de 160 km til en Landmand som bor i Punakha. Turen er overvældende smuk. Vi arbejder os op ad smalle hullede veje og et skydækket pas i 3500 meters højde. Bjergene er skovklædte med høje træer. På en helligdom bliver vi budt på te i en skov fuld af bedeflag.

Målet for vores tur er at vi skal lave et portræt af et traditionelt landbrug og en landmandsdatter. Pema bor i et ældgammelt hus sammen med sin far og søn. Hendes mand læser til læge i Bangkok.  Datteren ønsker at føre gården videre efter sin far. De dyrker ris med håndkraft. De har ikke mange ting i deres hus, men alligevel er de ikke fattige. Pema serverer et enkelt måltid for os, der består af Bhutans røde ris og en sej blanding af ost og spinat. Ligger tungt og er godt at arbejde på.

En skov fuld af bedeflag

 

Bhutanesere udfører en religiøs handling i skoven

 

 

 

 

 

 

 

-

Ris hentes ind fra marken

 

Pema og hendes søn

Pema i marken foran hendes hus

Pema og hendes søn

Opvask

.

Vores guide og chauffør

 

Efterlad et svar