Filmprojekt: Kystfiskerne og kampen om fisken

Kommunikationsprojekt i samarbejde med WWF Verdensnaturfonden. Se introduktionsfilm

KYSTFISKERNE OG KAMPEN OM FISKEN

Kystfiskerne og kampen om fisken

 

Projektets overordnede problemstilling er at havet bliver overfisket af et industrielt fiskeri og det har alvorlige konsekvenser for havmiljøet og kystfiskerne i både rige og fattige lande. Projektet skal fortælle historien om hvordan millioner af kystfiskere kæmper for at overleve. I 8 korte dokumentarfilm følger jeg en dansk kystfiskerfamilie på Lolland samt en Kenyansk kystfiskerfamilie, der bor i Lamu, et lille samfund i den nordlige del af Kenya. De to familier står overfor mange af de samme udfordringer, selv om de bor i to meget forskellige dele af verden. I 12 andre film går filmkonceptet tæt på de komplekse problemstillinger som kystfiskere og havmiljø står overfor.

Playliste med alle 20 film

Kystfiskerne og kampen om fisken skal bruges til tværfaglig undervisning i folkeskolens 7-9 klasser i samfundsfag, geografi og biologi. Undervisningsmaterialet skal gøre komplekse natur- og samfundsmæssige problemstillinger meget tydelige og nærværende for eleverne og give dem mulighed for at arbejde med bæredygtige løsninger, med bl.a. visuelle og digitale redskaber. Her skal eleverne tage udgangspunkt i FN’s Verdensmål.

Projektet er støttet af DANIDA og Undervisningsministeriet.

 

Efterlad et svar